Το γραφείο

Άνθρωπος ή περιβάλλον; Φυσικό ή τεχνητό; Παράδοση ή νεωτερικότητα; Η επιδίωξη της χρυσής τομής σε σύγχρονα ερωτήματα όπως τα παραπάνω οδήγησε στη ανάγκη δημιουργίας ενός δικού μας χώρου, του αρχιτεκτονικού γραφείου locus3. Παρόμοιες ανησυχίες, κοινά οράματα και ίδια φιλοσοφία σχεδιασμού οδήγησαν τις Πολυάννα Φραγγίδου, Σοφία Κιρτάζογλου και Μαρία Χατζηβασιλειάδου, μετά από χωριστές πορείες στην αρχιτεκτονική, στη συνεργασία.

Με έδρα την Καβάλα και τη Θεσσαλονίκη δραστηριοποιούμαστε σε όλη την Ελλάδα. Μέσα σε ένα κλίμα αλληλοτροφοδότησης, αναστοχασμού και αναζήτησης αναλαμβάνουμε μελέτες που καλύπτουν όλο το εύρος του σχεδιασμού ανεξαρτήτως κλίμακας (πολεοδομικός/αστικός σχεδιασμός/αρχιτεκτονικές μελέτες κτιρίων), ανάθεσης (δημόσιο/ιδιωτικό έργο) και χρήσης (κατοικίες/ξενοδοχεία/γραφεία/καταστήματα). Ασχολούμαστε με όλες τις εκφάνσεις του χώρου (δομημένος, υπαίθριος, εσωτερική διακόσμηση) και την ανάδειξη μνημείων. Δίνουμε βαρύτητα στην επιλογή των υλικών, στο κλίμα της περιοχής και στην ενεργειακή απόδοση των κτιρίων.

Έχοντας ως κεντρικούς άξονες σχεδιασμού τον άνθρωπο, το χώρο και την αλληλεπίδρασή τους επιδιώκουμε την εύρεση του “ιδανικού τόπου” (locus amoenus), όπου ο κάθε πελάτης καλύπτει τις πραγματικές του ανάγκες με το βέλτιστο τρόπο. Οι απλές γραμμές, η ειλικρίνεια της συνθετικής διαδικασίας και η εναρμόνιση με τις επιταγές του περιβάλλοντος οδηγούν στη δημιουργία χώρων βιοκλιματικών, λειτουργικών και αισθητικά όμορφων. Χώρων που αξίζουν στον καθένα μας.

sample47

Πολυάννα Φραγγίδου

Η Πολυάννα Φραγγίδου είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός. Αποφοίτησε από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε Μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αρχιτεκτονικής στην πόλη Nantes της Γαλλίας με τίτλο: DEA, “Ambiances Architecturales et Urbaines”, option: Thermique et énergétique, στα πλαίσια ερευνών του εργαστηρίου CERMA. Από το 2003 μέχρι και σήμερα εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα και σε συνέδρια με δημοσιεύσεις. Ήταν εκλεγμένο μέλος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Καβάλας από το 2017 έως το 2020 και αναπληρωματικό μέλος του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

sample47

Σοφία Κιρτάζογλου

Η Σοφία Κιρτάζογλου είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός. Γεννήθηκε στην Καβάλα και σπούδασε Αρχιτεκτονική στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ETSAB στη Βαρκελώνη με ειδίκευση στη Βιώσιμη Αρχιτεκτονική και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Από το 2009 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στην Καβάλα. Από το 2015 έως το 2020 ήταν εκλεγμένο μέλος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Καβάλας (ΣΑΝΚ). Έχει συμμετάσχει σε πλήθος Επιτροπών, Ομάδων Εργασίας και στη διοργάνωση εκδηλώσεων/ημερίδων του ΣΑΝΚ, του Τ.Ε.Ε.-Α.Μ. και του Δ. Καβάλας, κυρίως σε θέματα που αφορούν την πόλη, το δημόσιο χώρο και τον πολιτισμό.

sample47

Μαρία Χατζηβασιλειάδου

Η Μαρία Χατζηβασιλειάδου είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός. Αποφοίτησε από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Πραγματοποίησε Μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Ε.Κ.Π.Α. με τίτλο: «Διαχείριση Μνημείων: Αρχαιολογία, Πόλη και Αρχιτεκτονική». Από το 2013 εργάζεται σε αρχιτεκτονικά γραφεία στην Καβάλα και στην Μύκονο, ενώ από το 2019 δουλεύει ως ελεύθερος επαγγελματίας. Έχει συμμετάσχει σε ομάδες εργασίας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Καβάλας και στη διοργάνωση εκδηλώσεων του Δ. Καβάλας, κυρίως σε θέματα που αφορούν την πόλη, τα μνημεία και γενικότερα την αρχιτεκτονική.