Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του υπαίθριου θεάτρου εντός του Φρουρίου Καβάλας

Το Φρούριο αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών για διάφορους λόγους και οι παρεμβάσεις σε αυτό κρίνονται αναγκαίες για τη σωστή εξυπηρέτηση και την προστασία του μνημείου.

Λαμβάνοντας υπόψη τις δεσμεύσεις που προκύπτουν από την αρχαιολογική νομοθεσία, τις υφιστάμενες κατασκευές, τις ανάγκες των χρηστών, όπως και την πρόθεση του Δ. Καβάλας για παρεμβάσεις που να εντάσσονται σε μια ενιαία φιλοσοφία αντιμετώπισης του χώρου με στόχο την προστασία του μνημείου και την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών προτείνονται:

  • Η κατασκευή νέων καθισμάτων λειτουργικών και αναπαυτικών, με σωστό προσανατολισμό προς τη σκηνή, που να αποτελούν ενιαίο σύνολο σε αρμονία με το φυσικό επικλινές έδαφος και με εκμετάλλευση της υπάρχουσας υποδομής, όπου είναι δυνατόν.
  • Η δημιουργία ενός δικτύου διαδρομών που να εξυπηρετούν και ΑμεΑ.
  • Η αντικατάσταση της σκηνής στις ίδιες ακριβώς διαστάσεις.
  • Η χρήση υλικών και μορφών που να ακολουθούν τις σημερινές αρχές προστασίας των μνημείων και εναρμονίζονται με το περιβάλλον.

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν ένα σύνολο που δίνει μια ομοιόμορφη εικόνα ακολουθώντας απλές και καθαρές γραμμές, ώστε να αναδεικνύεται το μνημείο.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του υπαίθριου θεάτρου εντός του Φρουρίου Καβάλας

Υπηρεσίες : ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

Τοποθεσία : Φρούριο Καβάλας

Έτος σχεδιασμού : 2022

Φάση υλοποίησης : Υπό κατασκευή

Φωτογραφίες